2015. novemberének első két hétvégéjén került megrendezésre a Magyar Íjász Szövetség LEVEL 1 szintű edzőképzése a Dél-dunántúli régióban. A képzésnek Paks adott otthont, oktatóink pedig Banda Tibor szövetségi kapitány és a szövetség nemzeti edzői, Somogyvári Rita, Balla Zsolt, Péller József és Sípos Gábor voltak.

A képzés célja, hogy az itt végzett edzők az ország bármely pontjára hazatérve ugyanazokat az alapokat oktassák íjásznövendékeinek egyesületeikben, ezzel megalapozva a hazai utánpótlást, elsősorban az íjászat, mint versenysport fellendítéséhez.

Egyesületünkből négyen vettünk részt a képzésen. Az egy elméleti és három kimerítő gyakorlati nap után mindannyian sikeres vizsgával zártunk.

Reméljük, jövőbeni munkánkkal Marcaliban is hamarosan olyan eredményeket tudunk felmutatni, ami alapján egyre többen csatlakoznak majd e sport művelőihez.

A képzés a nagyiramú munka mellett igazán jó hangulatban telt. Reméljük, hamarosan lesz folytatás, és tovább tudjuk képezni magunkat és növendékeinket is.

Level 1-es edzőink: Bogyó Gábor, Csáki Alpár, Erdei Renáta, Gájer Szilárd

Az egyesületünkkel nagyon jó baráti kapcsolatot ápoló SegŐsdi Hagyományőrző és Íjász Egyesület színeiben részt vevő Fucsák József szintén eredményes vizsgát tett, és Level 1-es oklevelet szerzett.