2016. május 29-én, vasárnap került sor a Dél-Dunántúli Íjász Régió 2016-os pályaíjász bajnokságának első fordulójára a Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület rendezésében.

A hétvégi versenydömpingben nagyjából negyvenen döntöttek versenyünk mellett, ami egy pályaíjász versenyen még jónak számít, hiszen nem ez a sport legnépszerűbb szakága, bár reméljük, ez szép lassan változni fog majd.

Az időjárás kegyes volt a lővonalon felsorakozó versenyzőkhöz. A hol kissé felhős, hol meleg és napos időben a szél némiképp nehezítette a céllövészetet, de a teljesítményeket csak kis mértékben befolyásolta.

Több kategóriában szoros eredmények születtek. A két legnépesebb kategóriát most a csigások és a vadászreflexesek alkották. Közülük a legjobbak így kupában is részesültek az aranyérem mellett.

A verseny gyorsan lezajlott, hiszen minden íjász egyszerre lőhette el 12x3 vesszőjét, két fordulóban.

A Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület tagjai közül tizenhárman mérettették meg magukat, s az alábbi eredmények születtek:

Vadászreflex fiú gyermek kategória
Horváth Zétény László - I. hely
Kökény Ármin - III. hely
Kulcsár Gergely - IV. hely

Vadászreflex lány gyermek kategória
Lángi Nóra - I. hely
Tóth Fedóra - II. hely
Babina Fruzsina - III. hely

Vadászreflex fiú kadét kategória
József Richárd - I. hely
Hidasi Bálint II. hely

Longbow fiú kadét kategória
Csóbor Benjámin - I. hely

Vadászreflex női ifjúsági kategória
Erdei Renáta - I. hely

Vadászreflex férfi kategória
Csáki Alpár - I. hely
Gájer Szilárd - IV. hely

Vadászreflex férfi szenior kategória
Kulcsár Ernő - I. hely

A bajnokság a kaposvári fordulóval folytatódik majd, július 9-én. Ezt követi augusztus 28-án a segesdi, végül szeptember 18-án a paksi forduló. Ahhoz, hogy valaki bajnoki címet szerezhessen, legalább három versenyen kell indulnia, és minden esetben meg kell lőnie legalább a III. osztályú minősítési szintet. A helyezések alapján szerzett bajnoki pontokat összesítik. Az aranyérem 6 pontot ér, a hatodik hely pedig 1-et.

Egyesületünk következő versenyét - hasonlóan a mostanihoz - június 26-án, vasárnap tartja. Ezen a versenyen az Országos Bajnokságon való részvétel a tét, s szövetségi verseny lévén a minősítéshez szükséges szabadtéri versenyek egyikét is le lehet tudni ez alkalommal. Az ilyen versenyek alkalmával nyílik lehetőség arra, hogy ha valaki csúcsot lő, az bekerüljön a hivatalos csúcslistába is.