A 2016. december 28-án, a Marcali Városi Sportcsarnokban megrendezett DDR Terem OB Kvalifikációs verseny eredményei innen letölthetők.

Kissé szokatlan időpontban, 2016. december 28-án, szerdán rendezte meg egyesületünk a Dél-Dunántúli Régió Terem OB Kvalifikációs íjászversenyét.

A két ünnep közötti időpont jó választásnak bizonyult. Mintegy 70 versenyző indult a megmérettetésen, amelynek tétje a versenyen túl az országos bajnokságon való részvételi jogosultság megszerzése volt.
Az irányzék nélküli kategóriában előírt 250 pontos, illetve irányzékos kategóriákban szükséges 400 pontos limit elérése szinte mindenkinek sikerült.

Ahhoz, hogy valaki érvényes kvalifikációval rendelkezzen, néhány alapvető feltételnek teljesülnie kellett, még a verseny kezdete előtt. Így a versenyengedély hiánya vagy a sportorvosi igazolás érvénytelensége okozott néhányaknak bosszús perceket, hiszen a karácsony előtti időszakban már nem könnyű ezekhez hozzájutni, jóval előbb gondoskodni kell ezek meglétéről.

A pálya teremversenyen korosztálytól függően 10 vagy 18 méterről kell eltalálni a céltábla közepét, összesen hatvanszor, két fordulóban, így a verseny alatt összesen maximum 600 pont szerezhető. A lőlapok is korosztályonként és kategóriánként változnak, az utánpótlás korosztályúak 80, illetve 60 cm átmérőjű táblára lőnek (az 1 pontos kör ekkora), míg felnőtteknél 40 cm-es ugyanez a kör. Az irányzékos kategóriákban ezek szűkített változatára kell leadni a lövéseket, ahol a találati zónák 5-től vagy 6-tól kerülnek feltüntetésre.

Egyesületünk számára kiemelkedő jelentőségű eredmények születtek. Két országos csúcsot is sikerült megdöntenie versenyzőinknek: Bogyó Gergő Barebow fiú gyermek kategóriában szárnyalta túl az eddigi rekordot, Kulcsár Ernőnek pedig vadászreflex férfi szenior kategóriában sikerült a bravúr.

Mindkettőjüknek gratulálunk eredményükhöz!

A versenyen az alábbi eredményeink születtek:

olimpiai fiú gyerek kategória
Horváth Zétény László - 2. hely (541)

csigás lány gyermek kategória
Lángi Nóra - 1. hely (549)

barebow fiú gyermek kategória
Bogyó Gergő - 1. hely (565)

vadászreflex fiú gyermek kategória
Lángi Csaba - 1. hely (453)

vadászreflex fiú serdülő kategória
Kökény Ármin - 1. hely (440)

vadászreflex fiú kadet kategória
József Richárd - 1. hely (286)

vadászreflex férfi felnőtt kategória
Csáki Alpár - 1. hely (480)
Gájer Szilárd - 4. hely (461)

vadászreflex férfi szenior kategória
Kulcsár Ernő - 1. hely (477)

vadászreflex lány gyermek kategória
Horváth Lilla - 1. hely (516)

vadászreflex nő felnőtt kategória
Erdei Renáta - 2. hely (390)