A 2016-os év két hazai pályán rendezett világversenyt is tartogatott az íjászok számára. A kínálkozó lehetőség nagyon sok íjfeszítőt vonzott mindkét eseményre, hiszen - hazai pálya lévén - anyagilag sem jelentett akkora megterhelést, mint ha külföldön kellett volna rajthoz állni.

Sopron-Ágfalván, augusztus 22-27. között rendezték meg az idei HDH-IAA 3D íjász világbajnokságot. A csaknem egyhetes program minden napjára jutott az izgalomból és a kihívásokból a több, mint 1300 fős mezőnyt számláló versenyseregnek.

A hétfői nevezést a megnyitóünnepség követte, majd kedd, szerda és csütörtök napokon kerültek megrendezésre az egyéni versenyek. Mindegyik napon más-más pályán, 28 háromdimenziós állatcélra kellett leadni 1-1 lövést.

A Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület színeiben József Richárd indult el a megmérettetésen. Kategóriájában legfeljebb 27 méterről kellett célt találnia. A második versenynap nem várt nehézséget hozott az ifjú íjásznak, kifutót kellett cserélnie, s ez némiképp nehezítette dolgát.

A pénteki nap a csapatküzdelmeké, míg a szombat a döntőké volt. Ugyanezen a napon került sor az eredményhirdetésre is.

A magyarok meglehetősen jól teljesítettek: 32 arany, 24 ezüst és 21 bronzérmet szereztek, köztük Ricsi is, aki kategóriájában 3. helyezést ért el, vagyis világbajnoki bronzérmet szerzett. Gratulálunk!